Dovoľte nám
predstaviť sa

Spoločnosť Solidia Broker sme založili v roku 2022 ako rodinnú firmu. Naše rodiny sa poznajú od roku 2010, postupne sme prišli na to, že zdieľame podobné hodnoty nielen v súkromnom živote, ale aj v práci. Aj preto sme sa rozhodli, že skúsime podnikať spolu.

Ja som sa na začiatku svojej kariéry realizoval v segmente telekomunikácií, avšak po ročnom pôsobení vo francúzsko-nemeckom telekomunikačnom koncerne som prešiel v roku 1998 do segmentu poisťovníctva. Podnety a povzbudenie k tejto zmene mi dal hlavne môj otec, ktorý v poisťovníctve pracoval viac ako 40 rokov. V rokoch 1998 – 2001 som pracoval v Slovenskej poisťovni, v rokoch 2001 – 2022 v poisťovacej maklérskej spoločnosti Renomia. Počas tohto obdobia som prešiel prakticky cez všetky pozície, a to od postu referenta, cez post country manažéra až na CEO zástupcu spoločnosti.

Môj syn, Samuel Michal, už popri štúdiu na vysokej škole prejavuje záujem o rodinné podnikanie a mohol by pôsobením v spoločnosti posilniť jej rodinný charakter.

Martin Michal a syn Samuel Michal
Martin Michal a syn Samuel Michal
Robert Krett a syn Jakub Krett
Robert Krett a syn Jakub Krett

Môj dlhoročný priateľ, Robert Krett, začal svoju kariéru v roku 1996 v bankovom sektore. Postupne prešiel z pozície junior dealera, dealera pre peňažný trh, dealera pre obchodovanie pre klientov až na pozíciu trežeréra a prokuristu banky. Po zavedení eura sa rozhodol odísť z bankového sektora a začal budovať vlastnú spoločnosť zameranú na obchodovanie na peňažnom trhu. Postupne rozšíril predmet podnikania na development a finančné a ekonomické poradenstvo. Časom vybudoval niekoľko úspešných firiem, vďaka ktorým má neoceniteľné skúsenosti v segmente realizácie stavieb, obchodovania a správou nehnuteľností.

Jeho syn, Jakub Krett, objavil svoj talent pre podnikanie už na strednej škole, kedy založil svoju vlastnú firmu. Nadobudnuté znalosti ďalej uplatnil na vysokej škole – vyštudoval finančnú a poistnú matematiku na Karlovej univerzite v Prahe. Popri štúdiu naberal skúsenosti v korporátnej spoločnosti Deloitte ako aktuár, odkiaľ prešiel uplatniť svoje nadobudnuté skúsenosti.

Naše spoločné podnikanie sa snažíme stavať na troch rovnocenných pilieroch, ktorými sú klient, pracovník spoločnosti a rodina.

Je síce pravdou, že o proklientsky prístup sa snažia mnohé firmy, no nie všetkým sa podarí udržať si ho ako princíp dlhodobo. Našou snahou bude vytvárať a neustále udržiavať aktívny prístup ku každému klientovi bez rozdielu, či už pôjde o nadnárodnú korporáciu, alebo o „obyčajného“ človeka, jednotlivca. Sme si vedomí toho, že dlhodobo spokojný klient je našou jedinou možnosťou, ako obstáť v konkurencii.

Naši pracovníci budú zároveň reprezentantmi našej spoločnosti, ktorí zásadu dlhodobo spokojného klienta budú realizovať v praxi každý deň. Žiadna firma sa nezaobíde bez spokojných a lojálnych pracovníkov, no mnohé túto zásadu majú iba napísanú na papieri. Našou hlavnou zásadou bude vnímať všetky potreby našich pracovníkov. Každý z nich má právo na vyhovujúce pracovné podmienky, ktoré mu umožnia plne sa realizovať a vybudovať si kariéru podľa svojich predstáv.

Rodina, ako tretí pilier podnikania, zahŕňa nielen rodiny zakladateľov Solidia Broker. Každý náš pracovník, spolupracovník, obchodný partner a klient má nejaké zázemie. Najlepším zázemím je však rodina. Spokojnosť s pracovnými podmienkami a vyváženosť medzi súkromným a pracovným životom považujeme za najdôležitejší predpoklad a parameter hodnotenia našej práce.

Znie to dobre, však? My sa budeme snažiť podľa toho aj konať.

Ing. Martin Michal
riaditeľ spoločnosti